“NOCTURNES. La vida quotidiana de les dones que treballen de nit a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”

El passat divendres 31 de març de 2017 es va presentar els resultats del projecte “NOCTURNES. La vida quotidiana de les dones que treballen de nit a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, un projecte d’investigació-acció feminista participativa coordinat per Col·lectiu Punt 6 i en col·laboració amb la Fundació Àmbit Prevenció, Ca la Dona, la Secretaria de la Dona de CC.OO. i Irídia, i amb la participació de 24 dones que treballen de nit en diferents sectors i zones de l’AMB.

IMG-20170403-WA0011 IMG-20170403-WA0012

En l’acte més de 60 persones van poder veure els tres vídeos participatius resultants del projecte i conèixer els principals resultats que s’inclouen en l’informe escrit. A través d’una metodologia que ha permès que les dones participants fossin co-investigadores del projecte, s’analitza i visibilitza com l’urbanisme i el gènere afecta a la vida quotidiana de les dones que treballen de nit. En concret, en l’informe i els vídeos es recull els següents aspectes: la mobilitat nocturna en l’AMB, la percepció de por i seguretat, l’efecte en el desenvolupament de la vida quotidiana diürna, l’impacte en les relacions familiars i socials, els impactes en la salut, i les desigualtats de gènere en l’àmbit laboral. L’informe també recull propostes de millora en l’àmbit de mobilitat, seguretat i condicions laborals, dirigides a les institucions, organitzacions i resta d’agents implicats en les polítiques públiques relacionades amb la planificació urbana nocturna.

L’informe s’ha publicat en català i castellà i es poden descarregar en els següents enllaços:
PortadesNocturnes

Links issuu

https://issuu.com/punt6

Els vídeos també es poden accedir a través del nostre canal de youtube:

Links youtube

https://www.youtube.com/channel/UCaxk-EgP446rMT8avN-s-iQ