Xarxa d’Urbanistes Feministes de la Mediterrània


Ilustración: Tonina Matamalas, Diseño: Odile Carabantes.

Aquest projecte ha  treballat en la creació d’una Xarxa d’Urbanistes Feministes de la Mediterrània pel Dret a una ciutat amb perspectiva de gènere. L’objectiu és crear una xarxa de suport i intercanvi entre urbanistes feministes de la Mediterrània, generar coneixement i sistematitzar experiències que treballen per l’apoderament i l’equitat entre dones i homes en l’urbanisme i la mobilitat i pel Dret de les Dones a la Ciutat.

El projecte ha permès la formació, divulgació i articulació amb el Dret de la Dones a la Ciutat. La Xarxa està composada per 25 urbanistes feministes, vinculades a organitzacions de dones, grups de recerca i governs urbans i metropolitans de la Mediterrània. S’ha treballat en el recull d’Experiències i Pràctiques desenvolupades per Grups Dones, Organitzacions i Governs metropolitans que treballin pel Dret de les Dones a la Ciutat i apliquen criteris de gènere en l’urbanisme.

Es va realitzar una Trobada d’Intercanvi presencial i on-line de dos dies entre Urbanistes de la Mediterrània a l’AMB. Aquesta trobada va finalitzar amb una Jornada de presentació pública de la Xarxa de manera més àmplia a agents urbans i metropolitans, tant personal tècnic i polític dels diferents municipis i de l’AMB, com organitzacions de dones i treballant en temes urbans que estiguin interessades en la xarxa. Finalment, per tal d’aprofundir en l’àmbit del coneixement que pertoca al projecte, s’ha organitzat un Curs virtual en anglès i francès sobre Urbanisme amb Perspectiva de Gènere per a les integrants i les organitzacions involucrades en la xarxa. 

Any: 2020-2021

Projecte subvencionat per: Àrea de Cooperació de l’Àrea Metropolitana

Compartir